Шановні колеги, переселенці!

По 21.01.2016 включно формуються робочі групи з підготовки до проведення Парламентських слухань. До їх складу передбачено включення переселенців, які знають проблеми і можуть розробити пропозиції щодо їх вирішення, також представників органів влади, народних депутатів, аналітичних центрів, науковців тощо.

Подані пропозиції будуть включені до проекту Рекомендацій Парламентських слухань.

Свої кандидатури і пропозиції подавайте членам Технічної робочої групи, зокрема, Заливній Ларисі, учасниці коаліції “Соборна Україна”

по тел.066 766 99 31, краще – ел.поштою lgseagull@gmail.com

Нижче нагадуємо про той перелік проблем, який був визначений учасниками коаліції громадських організацій ВПО “Соборна Україна”

 

Конкретні цілі, спрямовані на вирішення проблем інтеграції внутрішньо переміщених осіб:

  1. Налагодити регулярне надання необхідної повноцінної інформації для внутрішньо переміщених осіб, для органів влади, органів місцевого самоврядування і територіальних громад нового місцеперебування, для населення непідконтрольних українській владі територій, територій проведення АТО та прилеглих до них районів.
  1. Реалізувати юридичне та правове забезпечення інтеграції внутрішньо вимушено переміщених осіб (ВПО) та їх громадських об’єднань у нове середовище.
  1. Вирішити на державному та місцевому рівнях питання невідкладного працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, сприяння їх самозайнятості, розвитку бізнесу.
  1. Вирішити питання забезпечення ВПО житлом (ВСІ ВАРІАНТИ).
  1. Вирішити питання реалізації права власності на нерухомість на залишених територіях, виділення землі на нових територіях.
  1. Вирішити питання соціального захисту тих, хто його потребує, за чинним та за новоствореним законодавством.
  1. Домогтися повноцінної реалізації прав переселенців як членів громад, трудових колективів, як виборців; протидіяти їх дискримінації на нових місцях проживання та на роботі.
  1. Реалізувати права ВПО та їх об’єднань на громадську активність, на позитивний внесок у формування громадянського суспільства на всій території України
  1. Внести позитивний внесок у розбудову Української держави. Надати громадське сприяння розробці та реалізації довгострокової стратегії розвитку Української держави. Забезпечити позитивний вплив переселенської спільноти на створення стратегічних інститутів нового типу, на формування високих громадянських якостей нових поколінь.
  1. Вплинути на позитивне вирішення актуальних проблем, пов’язаних з воєнними діями на рідних територіях та їх соціальними, демографічними, економічними, екологічними та іншими наслідками

                                                        Укладено Коаліцією громадських організацій ВПО “Соборна Україна”

Довідково:

Коаліція «Соборна Україна» (далі: Коаліція) сформувана восени 2014 р. 30 громадськими організаціями, що переїхали внаслідок воєнних дій до Києва. Коаліція є українським голосом Донбасу і Криму.

Мета Коаліції –  захист прав і інтересів внутрішньо переміщених осіб (переселенців), інтеграція  до місцевих співтовариств та громад, сприяння вирішенню проблем, пов’язаних з тимчасовою окупацією територій та воєнними діями на сході України.

Головні завдання Коаліції:

1.Забезпечення інтеграції переселенців у нову спільноту, налагодження нормальних умов життя.

2.Сприяння адекватним заходам реагування суспільства та держави на виклики, породжені війною, подолання наслідків війни, сприяння формуванню державної стратегії вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, відновлення постраждалих територій.

3.Активна участь у розбудові Української держави, позитивний внесок ВПО у розвиток громадянського суспільства в Україні і в розвиток приймаючих  громад і територій.

Завдання поповнюються та актуалізуються  в залежності від перебігу подій в нестабільних районах і відповідно до нових викликів ситуації в країні та  до нових потреб переселенців.