Як повідомляє офіційний сайт Київської державної обласної адміністрації  урядом затверджена программа КМУ, згідно з якою бійці АТО та переселенці зможуть отримати кредит на будівництво житла на пільгових умовах та на довгий строк. 

Житло для переселенця

budynok-dla-pereselentsya

 

Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва на ЖКГ Геннадій Зубко  в 2015 році було видано 2972 пільгових кредиту.

«Програма розроблена для того, щоб підсилити можливість будівництва на селі. Ця постанова створить додаткові можливості також і для розвитку об’єднаних територіальних громад», — підкреслив Геннадій Зубко.

Пільговий кредит, згідно постанові, буде надаватись різним соціальним верствам сільського населення, а також переселенцям з тимчасово окупованої території, які виявили бажання працювати і проживати в сільській місцевості відповідно до тимчасової реєстрації в сільських населених пунктах.

Переміщенні особи та бійці АТО зможуть отримати кредит на житло позачергово.

Громадська організація “Чайка” і далі буде уважно слідкувати за розвитком та впровадження житлових програм для переселенців та брати активну участь в консультаціях з її розробки.